Eerste provinciale – Sveka Schoten kampioen met nog vier speeldagen te gaan

Omdat eerder Sloep Borsbeek punten liet liggen, kreeg Sveka Schoten afgelopen weekend de kans om in eigen zaal kampioen spelen tegen Zoersel 3. En die kans liet het niet liggen. Sveka Schoten was er klaar voor en iedereen kon zich zonder moeite opladen voor deze wedstrijd, waarin de ploeg terug konden rekenen op libero De Oliviera en opposite De Abreu.

EERSTE PROVINCIALE (m) – SVEKA SCHOTEN

De wedstrijd zelf verliep met veel ups en downs en bij momenten hadden beide ploegen het moeilijk om de service te behouden. Sveka Schoten bouwde een 2–0 voorsprong op, maar moest de derde set aan een verdienstelijk Zoersel laten. Sveka had echter de drie punten nodig, kwam in de vierde set aan de leiding en gaf die niet meer af.

Nog voor de laatste matchbal gespeeld werd, was het feest al gestart. De toeschouwers en spelers waren zo zeker van de overwinning, dat er onafgebroken gezongen en aangemoedigd werd. Bij het laatste fluitsignaal werd het feest helemaal compleet. Met nog vier wedstrijden te gaan mag Sveka Schoten zich officieel kampioen noemen en zal het volgend seizoen zijn intrede doen in tweede divisie.

Zaterdag start het als favoriet in de halve finale van de beker van het gewest Antwerpen tegen Volmar Ekeren uit tweede provinciale. Aan de finale van de Beker van Antwerpen op 26 maart begint het dan weer als absolute underdog tegen Vosselaar-Merksplas uit Liga B.